Procesul de Facturare cu Modulul WHMCS e-Factura Tipărire

 • eFactura
 • 1

Urmărirea și Răspunsul serverului api.anaf.ro

Modulul WHMCS e-Factura include un sistem avansat pentru urmărirea facturilor trimise în sistemul e-Factura. Acesta oferă statusuri detaliate pentru a diagnostica problemele de validare sau comunicare. Utilizatorii pot accesa rapid detaliile despre statusul facturilor și istoricul interacțiunilor cu e-Factura SPV - ANAF.

Statusuri:

 • Netrimisă - Factură emisă cu serie și număr, nu a fost trimisă către e-Factura
 • Trimisă cu succes - e-Factura a fost trimisă cu succes în SPV și s-a primit confirmarea de preluare fără erori
 • În așteptare răspuns - Fișierul XML a fost preluat în SPV, se așteaptă raspunsul serverului api.anaf.ro
 • Trimisă cu eroare - Include erori de comunicare cu serverul api.anaf.ro sau răspunsuri cu diferite erori generice
 • Eroare validare XML - Fișierul e-Factura nu a trecut de validarea XML UBL și nu poate fi trimis
 • Eroare validare ANAF - Factura a fost preluată de serverul anaf.ro dar informația conținută nu este validă

Pentru diagnosticare urmăriți istoricul fiecărei facturi disponibil în modul sau în Module Log și Activity Log din WHMCS.

Listă eFactura în modulul WHMCS

Erori și Fișierul XML e-Factura

În caz de eroare, modulul WHMCS e-Factura vă permite descărcarea fișierului XML UBL pentru corectare manuală și încărcare direct din SPV.

Cele mai frecvente probleme de validare XML și ANAF:

 • Țara și județul cumpărătorului, formatul cerut de api.anaf.ro foloseste codurile de judet și sectoare, deoarece în WHMCS nu există o implementare standard este posibil ca modulul să nu poată detecta județul sau sectorul corect. Modulul include o implementare pentru județe și sectoare ce asigura conformitatea cerințelor ANAF pentru clienții noi. De asemenea firma noastră are o soluție de editare a datelor de facturare păstrate în snapshot-ul WHMCS mod_invoicedata.
 • Informațiile fiscale ale cumpăratorului. Serverul api.anaf.ro primește o factură validă ca structura XML dar informațiile fiscale sunt incorecte sau insuficiente.
 • Facturare în EUR. Sistemul e-Factura permite facturarea în valută dar ca minim obligatoriu, valoarea TVA trebuie trimisă în RON. Folosiți sistemul oferit de modulul nostru pentru a adăuga Cursul Valutar în facturile e-Factura indiferent de implementarea din WHMCS.

Istoricul Acțiunilor și Erorilor

Fiecare factură trimisă este însoțită de un istoric detaliat, care include acțiuni și răspunsuri, pentru a identifica erorile de validare XML sau problemele de conformitate fiscală. Modulul permite descărcarea și modificarea facturilor XML în caz de erori.

Notă:  Doar în cazul în care sunt primite sau captate mesaje sau erori la comunicarea cu serverul api.anaf.ro acestea sunt salvate și listate în istoricul din modul pentru fiecare factură.

Facturarea în Valută și Gestionarea Cursului

Modulul oferă o integrare ușoară a cursului RON pentru facturile în valută, cu setări flexibile pentru maparea structurii MySQL. De asemenea, include clasa CustomCurrencySystemService.php pentru personalizarea cursului valutar, oferind astfel flexibilitate și consistență între facturile XML și varianta PDF din WHMCS.

 

Modulul WHMCS e-Factura este o soluție completă pentru gestionarea eficientă a proceselor de facturare electronică, asigurând conformitatea și eficiența în cadrul sistemului fiscal. Utilizatorii beneficiază de un control detaliat și flexibilitate în gestionarea e-Factura și al cursului valutar.


Răspunsul a fost util?

« înapoi