Ghid de Instalare și Configurare a modulului WHMCS e-Factura Tipărire

 • eFactura
 • 1

Modulul WHMCS e-Factura este o soluție avansată, destinată integrării eficiente cu sistemul eFactura ANAF. Proiectat pentru a simplifica procesul de facturare electronică, acest modul permite utilizatorilor să gestioneze facturile direct în WHMCS. Include funcționalități pentru autentificarea OAuth cu ANAF, monitorizarea răspunsurilor de la ANAF, și suport pentru facturarea în valută cu gestionarea cursului valutar. Modulul e-Factura este esențial pentru a asigura conformitatea cu reglementările fiscale din România, oferind un sistem robust și ușor de folosit pentru companiile care utilizează WHMCS.

Instalarea Modulului

 • Încărcarea Fișierelor - Descărcați kitul din contul de client și încărcați conținutul directorului "fw_efactura" în directorul modules/addons/ al instalării WHMCS. Pentru acest modul includem variante compatibile cu diferite versiuni WHMCS.
 • Activarea Modulului - Accesați panoul de administrare WHMCS, navigați la Configuration > Addon Modules (Setup > Addon Modules), găsiți modulul FireWeb e-Factura și activați-l.
 • Configurarea Inițială - După activare, accesați configurarea modulului pentru a introduce cheia de licență și pentru a seta accesul și permisiunile necesare.

Configurarea Inițială

Acest modul este destinat sistemului e-Factura din România, trebuie să urmați câțiva pași pentru a crea legătura către ANAF. Vă invităm să parcurgeți următorul articol pentru obținerea profilului OAuth: Client ID și Client Secret.

Setările Modulului

 • Environment / Mediu de lucru - pentru început alegeți Test, după finalizarea testelor și verificarea transmiterii în SPV puteți să-l treceți în modul Producție.
 • Client ID și Client Secret - Obțineți cheile din profilul OAuth de dezvoltator de la ANAF. Folosiți url-ul pentru callback așa cum este furnizat de modul.
 • Synchronize invoices / Sincronizare facturi - Alegeți cum se vor trimite facturile fiscale (plătite cu serie și număr) în SPV: Manual sau Automat în intervalul dorit.
 • Fiscal invoice date / Dată factură fiscală - Am inclus această setare pentru flexibilitate, dacă folosiți opțiunea Set Invoice Date on Payment (Tax Configuration > VAT Settings) data facturii este actualizată automat de WHMCS la adăugarea plății (The fiscal invoice date is the invoice date). Dacă în PDF folosiți pentru data facturii fiscale data plății, puteți alege aici modul în care data va fi inclusă în XML (The fiscal invoice date is the date when the invoice is paid).
 • First day for eFactura / Prima zi pentru e-Factura - Alegeți data de la care facturile fiscale vor fi trimise în SPV ANAF.

eFactura Settings

Deoarece WHMCS nu păstrează detaliile vânzătorului într-un format standard, am inclus această secțiune pentru a asigura corectitudinea datelor incluse în facturile XML. În plus am adaugat un sistem inteligent de mapare pentru Codul Fiscal al cumpărătorului.

 • Seller company details / Detalii companie vânzător - Completați cu datele companiei dvs., adăugați Tax ID / Cod unic de înregistrare și înrolarea TVA.
 • Buyer company mappings / Mapări câmpuri companie cumpărător - Pentru Tax ID field / Câmp CUI: puteți alege câmpul predefinit din WHMCS (dacă este activat în Tax Configuration: Customer Tax IDs/VAT Numbers) sau unul dintre Client Custom Fields.
   

Module API access

După ce finalizați pașii de mai sus, modul va afișa zona cu detalii de acces la API-ul ANAF. Pentru a genera un token de acces apăsați pe butonul Generate Token ce va afișa linkul de autorizare în SPV.

 • Generate Token / Generează Token - Această opțiune apare dacă nu exista un token valabil pentru accesul api.anaf.ro
 • Link Autorizare - Modulul genereaza un link securizat ce trebuie accesat de pe un calculator cu acces la SPV, dacă nu aveți acces puteți să-l trimiteți persoanei cu drept de acces, de exemplu contabilei. După autorizarea în SPV, serverul ANAF va furniza un token de acces la api.anaf.ro valabil 3 luni.

Modulul WHMCS e-Factura este gata de funcționare

Cu finalizarea setărilor și autorizarea la api.anaf.ro în SPV, ați realizat un pas esențial în configurarea modulului WHMCS e-Factura. Vă invităm să descoperiți modul de funcționare al modulului WHMCS e-Factura.

 

În cazul în care aveți întrebări suplimentare sau nevoie de asistență tehnică, echipa noastră de suport este întotdeauna disponibilă pentru a vă ajuta.


Răspunsul a fost util?

« înapoi